Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.
Overslaan en naar de inhoud gaan
how-to-hydrate-fast

Hoe voelt het om volledig gehydrateerd te zijn?

In andere blogposts hebben we de tekenen en symptomen van dehydratatie ontdekt en daar kunnen we één ding uit concluderen: van hoofdpijn tot duizeligheid, dehydratatie is vervelend. Maar nu we weten dat ongeveer 75% van de bevolking in de VS leeft met chronische dehydratatie wordt het tijd om onszelf af te vragen: Hoe voelt het om goed gehydrateerd te zijn en hoe weet ik of ik zelf ook voldoende hydrateer?

 

Voordat we hier verder op ingaan: Leer eerst de tekenen van acute dehydratatie kennen  Hoewel je in dit artikel vooral ontdekt hoe je kunt weten dat je gehydrateerd bent, geven we je nog even een kort overzicht van de tekenen van dehydratatie:

 

Hoofdpijn
Duizeligheid of hartkloppingen
Weinig energie of prikkelbaarheid

 

 Oké, dit zijn dus de symptomen van dehydratatie, maar hoe weet je of je wel goed gehydrateerd bent?!

 

Drie tekenen van goede hydratatie

 

Reactieve elasticiteit van de huid: Leg je linker handpalm plat op tafel en knijp met twee vingers van je rechterhand in de huid bij je knokkel. Wanneer je goed gehydrateerd bent, zou de huid zich weer vrij snel terug over de knokkel moeten trekken. Wist je dat dierenartsen een vergelijkbare test op honden en katten uitvoeren om tijdens een controle te checken of ze voldoende gehydrateerd zijn?

 

Limonade-gele urine: Bij optimale hydratatie, zou de kleur van je urine limonade-geel moeten zijn. Als je urine nog lichter is, zit het echt wel goed met je hydratatie en als je urine donker is, moet je meer water drinken. In sommige artikelen wordt gezegd dat er ook een ideale frequentie is voor het aantal toiletbezoekjes door de dag heen, maar wij vinden dit geen goede maatstaf voor je hydratatiestatus. De grootte van de blaas verschilt bij iedereen en niet iedereen heeft elk moment van de dag toegang tot een toilet. Daarom is de kleur van je urine de beste manier om te bepalen of je voldoende gehydrateerd bent.

 

Redelijke hersteltijd: Je kent je lichaam goed en je weet wat voor jou een redelijke hersteltijd is na een work-out. Hoewel er zeker factoren kunnen zijn, waardoor de hersteltijd fluctueert (verhoogde intensiteit of een lange pauze in je trainingsschema), is je hersteltijd consistent als de frequentie in je work-outs ook consistent is. Als je hersteltijd langer is dan gebruikelijk, kan dit betekenen dat je te weinig hebt gehydrateerd terwijl dit zo belangrijk is. Als je na work-outs voortdurend worstelt met langere hersteltijden dan gemiddeld, zou je kunnen overwegen om een supplement aan je routine toe te voegen dat zich richt op je herstel. Nuun heeft twee producten die gericht zijn op hydratatie in je hersteltijd: Nuun Rest en Nuun Recover. Nuun Rest is een supplement met veel magnesium dat perfect is voor het herstel na gemiddelde work-outs. Nuun Recover zit daarentegen vol met veganistische BCAA's die het spierherstel na langere, meer inspannende work-outs bevorderen.